Monitoratge Independent per a la Compra Pública

Destacats

Notícies

25 Gen 2021

Compradors públics europeus comparteixen bones pràctiques sobre com fer que les TIC siguin justes

Un destacat grup d'autoritats públiques europees, guiades per Electronics Watch i ICLEI (governs locals per la sostenibilitat), han dut a terme un projecte pilot sobre la compra pública socialment responsable d'equipament informàtic. El grup inclou els següents afiliats d'Electronics Watch: l'Ajuntament de Barcelona, l'Ajuntament de Haarlem, APUC Escòcia i la regió d'Estocolm, així com el municipi de Stavanger. Des del diàleg amb el mercat fins a la gestió de contractes, els cinc compradors públics han fet passos decisius per tal que les cadenes de subministrament de productes electrònics siguin més justes.

Més informació
16 Des 2020

Presentació de la nova etiqueta ecològica de la UE per a pantalles electròniques

El 30 de novembre, a la primera jornada de la Cimera de Salut i Seguretat Laboral d’Electronics Watch, Candela Vidal-Abarca Garrido, del Centre Comú de Recerca de la Comissió Europea, va presentar la nova marca EU Ecolabel per a pantalles electròniques. Creada el 1992, l’ecoetiqueta comunitària promou l’ús de productes i serveis de baix impacte ambiental a través de tot el seu cicle de vida. La nova etiqueta ecològica combina criteris ambientals i socials amb un sòlid procés de verificació.

Més informació
14 Des 2020

La salut i la seguretat laboral com a lent per entendre i combatre l’explotació

La primera setmana de desembre, 180 persones de 33 països van participar a la cimera d’Electronics Watch “ReWORKing Health & Safety: Protecting Workers and Promoting Resilient Public Sector Supply Chains”. 33 experts ponents van acompanyar els participants per un recorregut de presentacions, entrevistes i discussions al voltant de vuit temes d’interès, que incloïen la transparència i el dret a saber, mà d’obra migrant, les dones treballadores, i mineria, bo i centrant-se, en cada cas, en les possibles solucions i el paper que hi pot jugar la contractació pública. Podeu veure els enregistraments dels webinaris aquí i un resum de la trobada aquí.

 

Més informació

Missió

La missió d'Electronics Watch és ajudar a les organitzacions del sector públic a treballar conjuntament i a col·laborar amb grups de monitoratge de la societat civil en les regions productores per protegir els drets de les persones treballadores en les cadenes de subministrament de l'electrònica.